Inšpirácie

Existuje mnoho spôsobov, akým možno šatku uviazať. Pre inšpiráciu Vám ukážeme aspoň zopár jednoduchých techník. Väčšina viazaní vychádza zo základného zloženia, ktoré môžeme poskladať napríklad spôsobom zobrazeným na obrázku.

skladani 2 

Základné zloženie

COLIER

DSC_3918

Originálnym spôsobom nosenia šatky je tzv. Colier. Šatku najskôr upravíme na akýsi náhrdelník a to tak, že na základnom zložení previažeme tri jednoduché uzly, jeden v prostriedku a dva po bokoch. Následne šatku priložíme ku krku a previažeme štvrtý uzol na zátylku.

satka3satka44

satka55

TAŠKA

DSC_3994

Praktickým spôsobom využitia hodvábnej šatky je tzv. Taška. Na vystretej štvorcovej šatke najskôr vytvoríme štyri uzly, a to v každom rohu jeden, vzdialený od vrcholu rožteka asi 15 cm. Potom k sebe previažeme protiľahlé výčnelky a Taška je hotová.

satka66satka78

CANNES

DSC_3949

Štýlovým spôsobom viazania je tzv. Cannes uzol. Vytvoríme ho zo základného zloženia. Šatku ovinieme okolo krku, previažeme jednoduchý uzol a zakončime previazaním na mašľu.

satka3satka22

satka11

ČELENKA

DSC_3903

Čelenka je viazanie vhodné najmä na leto, keď sa chceme chrániť pred slnkom. Vychádzame zo základného zloženia, šatku previnieme okolo hlavy a na zátylku zviažeme na uzol.

BERKELEY

DSC_3988

 

Obľúbeným spôsobom ako nosiť šatku je aj jednoduché Berkeley viazanie. Šatku preloženú na trojuholník zviažeme na zátylku a necháme vzdušne visieť na krku.